De scholen zijn weer begonnen

De actie ‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van VVN. Iedereen kent de posters spandoeken langs de weg. Een herinnering voor automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die weer naar de school gaan. De boodschap is simpel: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu 6 of 12 jaar oud zijn. De actie vindt plaats in de eerste weken van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Kinderen zijn nog vol van de vakantie en van het begin van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met ‘De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN weggebruikers extra alert. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid!

Activiteiten in Ommen

VVN afdeling Ommen verzorgt jaarlijks het ophangen van de vlaggen "De scholen zijn weer begonnen" bij aanvang van het nieuwe schooljaar. VVN Ommen doet dit in nauwe samenwerking met de buitendienst van de Gemeente Ommen. Ook kan het voorkomen dat de afdeling Ommen actief meewerkt aan een activiteit die in het kader van de campagne wordt georganiseerd.