Opfriscursus verkeer

Automobilisten kunnen bij Veilig Verkeer Nederland terecht voor het bijspijkeren van de kennis over verkeersregels en om de rijstijl onder de loep te nemen.

Het is voor iedere automobilist belangrijk om veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Veel weggebruikers hebben lang geleden hun rijbewijs gehaald, maar hebben zich sindsdien nauwelijks meer verdiept in de veranderde verkeersregels. En dat terwijl in de afgelopen 15 jaar maar liefst 40% van de verkeersregels gewijzigd is. Veilig Verkeer Nederland, afdeling Ommen streeft ernaar jaarlijks een Opfriscursus voor senioren te organiseren. Ouderen, kunnen hier hun verkeerskennis testen, bijspijkeren en advies krijgen over hun rijvaardigheid.

De VVN Opfriscursus bestaat uit drie onderdelen: 

Doe de online verkeerstest

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten of uw kennis van de verkeersregels nog up to date is. Doe de online verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus.

Bezoek de Opfriscursus bij u in de buurt

Daarnaast geeft Veilig Verkeer Nederland in het hele land opfriscursussen over de verkeersregels. Een WRM gecertificeerde docent geeft uitleg over de verkeerstheorie. U kunt bij hem terecht met uw vragen over het verkeer en de verkeersregels. Na de eerste bijeenkomst ontvangt u een theorieboek, zodat u dit kunt doornemen voor de tweede bijeenkomst. 

Maak een praktijkrit in uw eigen auto

U kunt zich daarnaast opgeven voor een praktijkrit. Met een gecertificeerde docent maakt u, in uw eigen auto, een rit. Na afloop krijgt u een persoonlijk en deskundig advies over uw rijstijl.